2015 október


A kislányom óvónője vagyok (1. rész)

Szerző: Szabó Andrea

Már általános iskolás koromban kicsit irigykedve figyeltem azokat az osztálytársaimat, akiknek az édesanyjuk az iskolánkban tanított. Én is azt szerettem volna, ha anyukámra akár egész nap számíthatok. Így képzeltem el, amikor még kislány voltam. Aztán amikor gyermekem ugyanabban az óvodába került, amiben én dolgoztam, már saját bőrömön tapasztalhattam meg, amiről gyermekkoromban álmodoztam.

[...]    Tovább olvasom »
2015 okt 29    Kategória: Blog

Az agresszivitás okai az óvodás gyermekeknél

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül az agresszivitás kérdése: egyre több az olyan gyermek, aki igen durván viselkedik társaival, irigykedik, veszekszik, stb. A szülők pedig nem tudják, hogy mi lehet ennek az oka vagy azt, hogyan oldják meg ezt a problémát. Az agresszió egy erőszakos viselkedési forma, mely arra irányul, hogy valaki egy másik személyben kárt okozzon. Ennek jelei, kezdetleges formái már gyermekkortól megfigyelhetőek: erős tiltakozás, feszültség, szorongás formájában jelentkezik.    Tovább olvasom »
2015 okt 25    Kategória: Blog

Beszédfejlődési zavarok óvodáskorban

Minden korban, de különösen az óvodás korban nagyon fontos a beszéd és beszélgetés. A média egyre erősebb hatása (TV, számítógépes játékok, okostelefonok, közösségi média, kevesebb (mese)olvasás) és a folyamatosan növekvő külső ingerek hatásaként is egyre gyakrabban megfigyelhető a családoknál is az a jelenség, amikor a verbális kommunikáció fokozatosan háttérbe szorul, így a beszélgetések száma is csak csökkenten vannak jelen.    Tovább olvasom »
2015 okt 05    Kategória: Blog

házirend közzétételi lista pedagógiai program szmsz
házirend közzétételi lista pedagógiai program szmsz