2015 november


Az óvónő is “csak” egy anyuka otthon

szerző: Oravecz-Vállai Brigitta

Minden szülő arról álmodik, hogy gyermekének fejlődését végig nézhesse, irányíthassa, befolyásolhassa. Nekem ez megadatott. Óvodapedagógusként, és óvodánk vezetőjeként, büszkén, örömmel, és minden tudásommal fejleszthetem saját gyermekem énjét, tudatát, képességét. Én is, ahogy sok anyuka, azt szeretném, ha az én gyermekem lenne a „legokosabb”. Hiszen valljuk be, mindenkinek a saját gyereke a legokosabb, [...]    Tovább olvasom »

2015 nov 28    Kategória: Blog

Különbségek a nagycsoport és az iskolai felkészítő csoport között!

Mai bejegyzésem apropója, hogy sokan összekeverik a címben említett két fogalmat, lássuk tehát a részleteket. Már a fogalmak meghatározásából is látszik, hogy egy nagycsoportos gyermek nem biztos, hogy iskolafelkészítésben is részesül.    Tovább olvasom »
2015 nov 15    Kategória: Blog

A kislányom óvó nénije vagyok (2. rész)

Jómagam két csodálatos Kislány édesanyjaként, és óvodánk vezető óvónőjeként másodszor vagyok ilyen helyzetben, így belülről saját tapasztalataimat, kívülről az elmúlt években látottakat mesélem el...    Tovább olvasom »
2015 nov 07    Kategória: Blog

Óvodai feladatlapok otthonra, avagy hétvégi gyakorlás Anyával és Apával

Örökérvényű igazság, hogy minden gyermek más és más, különböző tempóban fejlődnek már születésüktől kezdődően és természetesen ez az egyediség az óvodás korban sem szűnik meg. Az, hogy melyik gyermek melyik óvodába jár túlnyomó többségben a szülők döntésén múlik, a választás során figyelembe véve a gyermek egyediségét, egyéni igényeit stb.

Azonban az, hogy az egyes óvodák [...]    Tovább olvasom »

2015 nov 02    Kategória: Blog

Megszűnik az összes Családi Napközi

A megszüntetés oka, hogy most már vannak kötelező délutáni iskolai foglalkozások, valamint kötelező az óvodába járás is 3 éves kortól. Sok családi napközi óvoda néven kínálja szolgáltatását, így ezzel a lépéssel tisztulni fog ez a terület is. Az intézménytípus megszűnésével eltűnne az a lehetőség is, hogy egy gyerek 5 éves koráig családi napköziben tegyen eleget az óvodába járási kötelezettségének.    Tovább olvasom »
2015 nov 01    Kategória: Blog

házirend közzétételi lista pedagógiai program szmsz
házirend közzétételi lista pedagógiai program szmsz