Lila Akác Német Nemzetiségi Óvoda

8360 Keszthely, Deák Ferenc utca 55

2012. szeptember 1-én nyílt meg hivatalosan a Pilisszentiváni Heidi Óvoda mintájára Tagóvodánk, a Lila Akác Német Nemzetiségi Óvoda. Az óvoda épülete Keszthelyen a Deák Ferenc u. 55. szám alatt helyezkedik el. 532 nm-es telken 90 nm-es épületben, 1 öltöző, 2 csoportszoba, 1 étkező, 2 fürdőszoba, 1 előszoba, 1 konyha és kerti játszótér áll a gyermekek rendelkezésére. A nevelőtestület sok éves szakmai tapasztalattal kiváló szaktudással, folyamatos önképzéssel igyekszik megfelelni a mai kor társadalmi és szakmai kihívásainak. Nyitottak vagyunk a partneri elvárások iránt, de szolgáltatásainkat a szakmaiság és a gyerekek mindenek felett álló érdekét szolgáló szempontok határozzák meg.

Óvodánkban 1 vegyes csoport van, a csoport neve: Némó

A csoportban két diplomával rendelkező óvó néni van és egy dadus nénink. Az egyik óvó nénink németes, a másik angolos, így a nyelvi foglalkozások is biztosítva vannak.
A vegyes csoport és a 2 csoportszobánk előnye, hogy amikor korosztályonkénti feladatokat oldanak meg a gyerekek, az óvó nénik külön tudnak foglalkozni a nagyokkal és külön a kisebbekkel. Így az iskolai felkészítésünk is maximális hatékonysággal történik.
Bátran, egészséges önbizalommal jól kommunikálnak, érzelmeiket képesek verbális és nem verbális módon is kifejezni. Érdeklődőek, sok-sok tapasztalattal felvértezettek. Ügyesen mozognak, szeretik a sportot, a természetet, a különböző művészeti tevékenységeket. Magatartás és viselkedés kultúrájuk koruknak megfelelően fejlett, udvariasak, illemtudók, szeretik és védik a természetet.

Óvodánk esztétikus, melegséget sugárzó, biztonságos környezetével szeretetteljes, mindenkit maximálisan elfogadó, családias, bizalmat árasztó légkörével elsősorban a szabad játék és mozgás a sport sajátos eszközeivel készíti fel a gyermekeket az életre. A gyermekek és a szülők kívánságát és elégedettségét mérlegelve a gyermekek érdekeit figyelembe véve alakítjuk életünket, melyhez az itt dolgozók hivatásszeretete a gyermekek és szülők tisztelete, egymás érdekeinek megbecsülése párosul.

Az óvodánkban történő fejlesztés, értelmezésünk szerint a gyermek érési folyamatához igazított életkori sajátosságainak megfelelő, ahhoz, messzemenően illeszkedő eszközökkel történő támasznyújtás, amely az éppen fejlődő szomatikus és pszichés funkciók kibontakozásához biztosít szociális és tárgyi környezetet. Ebben meghatározó a 3-7 éves kor alapvető sajátossága: az érzelmi biztonság alapszükséglete, az érzelem vezérelt megismerés, az élmény fonalán való gondolkodás.
A testi-lelki szükségletek kielégítése a gyermek alapvető joga, melyre programunk messzemenően törekszik.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram