Óvodánk - Pilisszentiván

A pilisi erdő lábánál elterülő óvodánk 1996 augusztus 1-én nyitotta meg kapuit, épülete Pilisszentiván község fő utcáján a fenyves erdő lábánál helyezkedik el. Az óvoda épülete fából készült, ami melegséget ad a bent játszó kicsiknek. Az enyhén emelkedő telek végéről Pilisszentiván talán legszebb panorámája látható: az Ördögszikla, az egész Tájvédelmi Körzet, illetve a Kálváriát körülölelő Fenyves erdő, mely a környék tüdeje. A telek területe 2400 m2. Az óvoda beépített légtere 160 m2: 3 csoportszoba, 3 fürdőszoba, 2 előszoba, 1 konyha. Továbbá egy 60 m2-es tornateremmel igyekszünk elfárasztani a lurkókat. A kertben 200 m2-es tornapálya, úszómedence, pancsoló, kerti étkező, szánkópálya és kerti játszótér áll a gyermekek rendelkezésére. A Pilisnek köszönhetően, nálunk minden télen van hó, a gyermekeink nagy-nagy örömére!

Óvodánk egy nyugodt, derűs, szeretetteljes légkört biztosít az Ön gyermeke számára, hiszen így érhető el, hogy a kisgyermek számára öröm legyen az óvodába járás valamint, hogy később a társadalom értékes tagjává válhasson; egy olyan emberré, aki megértéssel fordul mások felé, aki nyitottan kezeli a társadalmi problémákat, és aki boldogan és kiegyensúlyozottan éli mindennapjait.

Óvodánkban minden gyermekkel éreztetjük egyéniségét, azt, hogy ő egy individuum. Hisszük, hogy a gyermekek csak ekképpen képesek elfogadni társaik különbözőségeit, mivel felismerik, hogy ők is ugyanolyan mértékben egyediek, mint a többiek. Ennek köszönhetően pedig képesek együtt játszani és tanulni. A gyermekekkel tehát megtanítjuk az egyediségükön keresztül, hogy mégis egy közösséghez kapcsolódnak. Mivel minden gyermeket egyedi, különös önálló személyiségnek tekintünk, így óvodánkban a gyermekek számára egyéni, sajátos fejlődési ütemének megfelelő differenciált fejlesztést dolgozunk ki és alkalmazunk. Ez igen könnyen megvalósítható, hiszen a kis létszámú csoportokban magasan képzett pedagógusok foglalkoznak az Ön gyermekével, hogy számára az óvodai évek a lehető legszebben és leghasznosabban teljenek el. Mindegyik csoportban van egy németül beszélő óvó nénink, és egy dadus nénink.

Nagy hangsúlyt fektetünk a német és angol nyelv oktatására, elsajátítására. A néphagyomány, a környezetismeret, és a testnevelés adja az oktatási programunk gerincét. Foglalkozásainkon a tanulás csakis játékos formában történik, hogy a gyermekek könnyedén elsajátítsák a különböző ismereteket. Különösen figyelünk a környezetvédelem nevelésre, és az egészséges életmód szokásainak kialakítására, formálására. Emellett az Ön gyermekét különböző játékokon keresztül hatékony kommunikációra tanítjuk, hogy később könnyen ki tudja magát fejezni az egyes szituációkban.

A mai világban már egy diplomához két nyelvvizsga szükséges. Ahhoz, hogy a gyermek kamasz korában játszva meg tudja szerezni a nyelvvizsgáit, fontos,hogy már óvodás korban megalapozzuk a nyelvtanulást. Óvodánkban német és angol nyelvekkel ismertetjük meg a gyermekeket. A 3-4 évig tartó óvodás évek alatt egy olyan alapot kapnak a gyermekek, melyeket az iskolában kamatoztatni tudnak.

Rendszeresen szervezünk óvodán kívüli kirándulásokat is. Voltunk már hajókiránduláson a Dunán, filmvetítésen egy moziban, bábszínházban, látvány pékségben, zöldségesnél, ...) Ezek a programok is tovább formálják, fejlesztik a gyermekeket. (színházban-, koncerten történő viselkedés, stb.) Egyszóval, olyan családias jellegű óvoda és bölcsőde vagyunk, melyben a gyermekek játszva tanulnak és tanulva játszanak.

Óvodánkban 3 „tiszta” csoport van:

Delfin csoport- Nagy csoport

Hupikék Törpikék csoport - Középső csoport

Méhecske csoport- Kis csoport

Minden csoportban van német nemzetiségi óvodapedagógus. A gyermekek a tanév során nem csak a saját óvó nénijükkel vannak, mert 1 héten egyszer van egy „forgós napunk”, amikor minden csoportból 1-1 óvó néni tart minden csoportnak tornát, angolt, mesefoglalkozást, vagy éppen amit megterveztünk. Az udvaron mindhárom csoport együtt játszik, így ott is mindenki mindenkit megismer, már mindjárt az első napokban. Úgy igyekszünk kialakítani közösségünket, mint egy nagy családot!

Így amikor ovisaink iskolások lesznek, nem jelent problémát, ha több tanító néni tanítja őket!

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram