Történetünk

Óvodánkat édesanyánk, Zoller Mária, 1996. augusztus 01-én nyitotta meg.

Nyitáskor 5 kisgyermekkel kezdtünk és a tanév végére 15 gyermek járt hozzánk. Az elsők között saját fia – Krisztián - is ott volt. Lányai csak azért nem tudtak a saját óvodánkba járni, mert már akkor iskolások voltak.
Még azon a nyáron bővíteni kellett a csoportszobák számát, olyan nagy volt az érdeklődés. 2 év alatt elértük a teljes kapacitásunkat, így azóta is 40 gyermekre szól az engedélyünk.

Óvodánk minden évben fejlődött, volt, hogy a mellettünk lévő ingatlannal és a hozzá tartozó telekkel, volt, hogy medencével, volt, hogy egy 60 nm-es tornateremmel, volt, hogy 200 nm-es fedett játszótérrel. Természetesen a gyermekek létszámának növekedésével a csoportok és csoportszobák is gyarapodtak. Jelen pillanatban 3 csoportos óvodaként működünk, hogy a kis létszámot a csoportokban tartani tudjuk.

Kertünkben is folyton fejlődés, változás volt látható, szaletli építése, a kerti játékok folyamatos felújítása, cseréje és a már említett fedett játszótér és a medence.

Az Óvó és Dadus nénik minden szakképzettséggel rendelkeznek, és régóta velünk dolgoznak.

Édesanyánk sosem kérte, hogy dolgozzunk vele, de mégis valahogy úgy hozta a sors, hogy mi lányai, - Linda és Brigi – is a pedagógusi pályát választottuk. Így 2004 óta ők is óvodánkban dolgoznak.

Krisztián fia, a Vállalkozási Főiskolán tanultak és korábbi vállalkozói ismeretei alapján 2021-ben csatlakozott a családi vállalkozásunkhoz, a gazdasági, számlázási, könyvelési, fenntartási feladatok ellátására.

Brigi és Linda, az évek alatt a folyamatos továbbképzéssel, tanulmányokkal az összes olyan iskolát elvégeztük, amely szükséges ahhoz, hogy mind az óvodáinkban, mind a bölcsődéinkben teljes körűen ellássuk bármelyik feladatkört. Brigi jelenleg a pilisszentiváni óvodánk vezetője.

Édesanyánk 2005-ben megnyitotta a pilisszentiváni óvodánk mellett a Heidi bölcsődénket is, ahol már az ovisok kistestvéreit is tudtuk fogadni. Mivel Pilisszentivánon nincsen bölcsőde, ezért a falu bölcsődei igényeit is mi látjuk el, erre szerződést kötöttünk az Önkormányzattal.

Édesanyánk Zalaegerszegen töltötte gyermekkorát, ráadásul az élet is úgy hozta, hogy Zala Megyében, Keszthelyen 2012. szeptember 1-én sikeresen megnyitotta a Heidi Német Nemzetiségi Óvodánk tagóvodáját a Lila Akác Német Nemzetiségi Tagóvodát. Tagóvodánkkal folyamatos napi kapcsolatban állunk, és hetente látogatjuk Őket. Linda a tagóvodánk vezetője.

Mindkét bölcsődénket jelenleg még édesanyánk vezeti, így osztjuk meg a feladatokat. Mivel már 10 unokával ajándékoztuk meg, szeretnénk minél kevesebb feladatot adni Neki és biztosítani, hogy az unokáinak és persze nekünk is a segítségünkre lehessen. Azt már mondanunk sem kell, hogy az összes unoka a saját bölcsődénkbe és óvodánkba járt és van, aki még most is idejár.

2011-ben az Alapító Okiratunkat kiegészítve a pilisszentiváni óvodánkban fogadunk SNI-s gyermekeket is, olyan kisgyermekeket, akiket lehet integrálni a közösségbe.

2013-tól 2015-ig dajkaképző központ is voltunk, nálunk vizsgáztak az óvodai dajkák, akik a Kapos 2000 Kft-nél tanultak. Édesanyánk írta a tankönyvüket is, amit a mai napig is használnak.

2015-ben első saját gyermekünk iskolába kerülésével jött az ötlet, hogy iskolai napközit és létrehozzunk.

2017. októberében pályázatot nyertünk az Európai Unió segítségével, és létrehoztuk Keszthelyen a Játszóházunkat.

2021. áprilisában édesanyánk- Zoller Mária- a közönség szavazatok alapján elnyerte a Pedagógus Oscar díjat.

2021 novemberében szintén nyertünk egy pályázatot, melyből a keszthelyi óvodánk mellé 2022 májusában - már Krisztián segítségével - megnyitottuk családi bölcsődénket is.

Lehet, hogy „Történetünk” nem rövid, de az elmúlt 27 év történetét igyekeztünk dióhéjban elmesélni. A 2023-24-es tanév lesz a 28. tanévünk, amire büszkék vagyunk.

Végezetül álljon itt óvodánk mottója, melyet természetesen édesanyánk választott az óvoda indulásakor:

                  „A szeretet az egyetlen, mely megosztva növekszik! „

Hálásan köszönjük, ha idáig eljutott a történetünk olvasásában és várjuk szeretettel óvodáinkba, bölcsődéinkbe gyermekét:

Starck-Vállai Melinda
Oravecz-Vállai Brigitta
Vállai Krisztián

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram