Heidi Napközi Pilisszentiván

2084 Pilisszentiván, Szabadság út 219.

Iskolai Napközi

Tanuló szobánkba 2015 óta fogadunk alsó tagozatos gyermekeket, ahol délutánonként a gyerekekkel szakképzett pedagógus, tanító néni foglalkozik.
Kis, faházunk a kert végében, nyugodt, fenyőfákkal dúsított, egészséges környezetben található, kívül - belül vidám dekorációval díszített.
1-4. osztályban a gyerekek az általános iskolában olyan, a későbbi életüket meghatározó tanulási folyamatokon mennek keresztül (írás, olvasás, szövegértés, fogalmazás, matematikai műveletek, logikus gondolkodás, környezeti fogalmak, tájékozódás, stb.), melyek elmélyítése nélkülözhetetlen a felső tagozat, később a középiskola sikeres elvégzéséhez. Nagyon fontosnak tartom továbbá, hogy a gyerekek az előbb említett tudáshoz szükséges készségek, képességek megszerzése mellett, megtanuljanak önállóan tanulni, a sorok között a lényeget könnyedén megérteni, kiemelni.

Tovább

Blog

18
máj

Pedagógus Oscar díj 2021

Óvodánk alapítója és vezetője 2021. áprilisában elnyerte a Pedagógus Oscar díjat! Gratulálunk!
25
ápr

Az agresszivitás okai az óvodás gyermekeknél

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül az agresszivitás kérdése: egyre több az olyan gyermek, aki igen durván viselkedik társaival, irigykedik, veszekszik, stb. A szülők pedig nem tudják, hogy mi lehet ennek az oka vagy azt, hogyan oldják meg ezt a problémát. Az agresszió egy erőszakos viselkedési forma, mely arra irányul, hogy valaki egy másik személyben kárt okozzon. Ennek jelei, kezdetleges formái már gyermekkortól megfigyelhetőek: erős tiltakozás, feszültség, szorongás formájában jelentkezik.
28
nov

Az óvónő is "csak" egy anyuka otthon

Minden szülő arról álmodik, hogy gyermekének fejlődését végig nézhesse, irányíthassa, befolyásolhassa. Nekem ez megadatott. Óvodapedagógusként, és óvodánk vezetőjeként, büszkén, örömmel, és minden tudásommal fejleszthetem saját gyermekem énjét, tudatát, képességét.
15
nov

Különbségek a nagycsoport és az iskolai felkészítő csoport között!

Mai bejegyzésem apropója, hogy sokan összekeverik a címben említett két fogalmat, lássuk tehát a részleteket. Már a fogalmak meghatározásából is látszik, hogy egy nagycsoportos gyermek nem biztos, hogy iskolafelkészítésben is részesül.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram