Az óvónő is "csak" egy anyuka otthon

2015 nov 28
2015 nov 28

Szerző: Oravecz-Vállai Brigitta

Minden szülő arról álmodik, hogy gyermekének fejlődését végig nézhesse, irányíthassa, befolyásolhassa. Nekem ez megadatott. Óvodapedagógusként, és óvodánk vezetőjeként, büszkén, örömmel, és minden tudásommal fejleszthetem saját gyermekem énjét, tudatát, képességét. Én is, ahogy sok anyuka, azt szeretném, ha az én gyermekem lenne a „legokosabb”. Hiszen valljuk be, mindenkinek a saját gyereke a legokosabb, a legszebb. Éppen ezért olyan eszközöket, feladatlapokat, játékokat, tudást adunk át az óvodánkba járó gyermekeknek, amivel kitűnhetnek a többi kisgyermek közül.

Olyan irányított játékos fejlesztést hoztunk létre, amivel a gyerekek érdeklődését fenntartva játékos, vidám formában fejlődhetnek, okosodhatnak. Három év alatt teljesen meg tanulnak a gyerekek úszni. Ami számomra anyukaként nagy segítség, hiszen tudom, hogy gyermekem a saját csoporttársaival, barátaival, örömmel vesz részt az úszásban, míg ha én magam vinném el délutánonként, óvoda után, kötelező elfoglaltságnak érezné, kevésbé örülne neki.

Német és angol tudása, ismerete fejlődhet. Óvodánkban barátaival versenyezgetnek, hogy ki tud több szót idegen nelven, ki emlékszik a tanult dalra jobban. Míg én otthon hiába beszélek, énekelek más nyelven, ha nincs hozzá kedve, nem foglalkozik velem.

Lovaglással fejlesztjük a gyerekek egyensúlyérzékét. Anyukaként óvoda után szinte mindennap elmegyünk kisfiammal a lovardába sétálni, mert imádja nézni az állatokat. Azonban az én kérésemre még egyszer sem ült fel a lóra. Óvodai foglalkozás alatt azonban minden alkalommal, örömmel pattan fel lóhátra.

Minden szülőnek, ahogy nekem is be kell látnom: Gyereknek Gyerek a Barátja! Hiába is szeretnénk minden pillanatban a gyerekünkkel együtt lenni, ha egy idő után már kevesek vagyunk számára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram